«Να το πάρουν όπως είναι και να το χαίρονται»

― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!………………………………………………………..Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμαδεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Ηρθε το κερασάκι στην τούρτα , το μασκαραλίκι με το Εφετείο και των αφορεσμένους Καστρινούς που κοιμούνται και ξυπνούν απεργαζόμενοι την καταστροφή του «Περιουσίου λαού των Χανίων».
Ενός λαού που βέβαια το Σάββατο το πρωί θα τον δεις να στριμώχνεται στα Λιοντάρια και στην Δαιδάλου φορτωμένος τσάντες με ψώνια από τα μαγαζιά των αφορεσμένων που φυσικά έχουνε στο 1/2 τις τιμές από τα αντίστοιχα των δικών μας «υπεράνω» αξιοσέβαστων εμπόρων (αλλά ναι…ξέχασα ..η αγορά είναι πιο μικρή εδώ …τα εμπορεύματα πιθανόν να πληρώνουν ακριβότερο εισιτήριο στο πλοίο!!!),θα τρέξει στην πρώτη αναποδιά στους «Καθηγητές» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τρέχει να βγάλει φθηνά εισιτήρια δια τας ταξιδιωτικάς εξορμήσεις του, σε λίγο θα τον συμφέρει και βενζίνη να πηγαίνει να βάζει στα αυτοκίνητά του από τους κατηραμένους…και μένει στα 5αστερα ξενοδοχεία των… απολίτιστων με την προσφορά του Σαββατοκύριακου.
Μετά στας καφετερίας και στις κοζερί θα συζητηθεί βέβαια πόσο οι Καστρινοί είναι ολιγώτερον πολιτισμένοι , μιλάνε χωριάτικα και με το Νιί ,ντύνονται άσχημα ,οι γυναίκες τους έχουν μουστάκια, το πιο όμορφο μέρος τους είναι η Χανιώπορτα, την Κυριακή πάνε στο «ζήπεδο»…. ,αλλά τους άτιμους πώς τα καταφέρνουνε και πάνε συνέχεια μπροστά…. γιατί είναι μαλαγάνες και πάνε με την εξουσία και κερδίζουνε τα πάντα.….ενώ ο «Περιούσιος Λαός» ο «επαναστάτης» είναι πάντα αδικημένος και ξεχασμένος…..
Παράξενο!!!!!
Γιατί τα παθαίνουμε όλα αυτά;
Εμείς ζούμε -κατά την άποψή μας βέβαια -στο πιο όμορφο μέρος του Πλανήτη.
Που το παραδίδουμε στο τσιμέντο κοιτάζοντας σαν χάνοι το οπλισμένο σκυρόδεμα να σκαρφαλώνει σαν φίδι στις πάλαι ποτέ πράσινες πλαγιές και να ξεφυτρώνει στην άμμο σαν τα κρινάκια του Λαφονησιού
Εμείς που έχουμε τα ομορφότερα χωριά στην Ελλάδα με τα ρυπαρά κοτέτσια, το μπετά και τις αναμονές , το ελενίτ και το στραβοβαλμένο κοτετσόσυρμα , πήχτρα στην βρώμα και τη δυσωδία, αγκαλιά με τα εκπάγλου καλλονής κατασκευάσματα των εργολάβων που γίνανε περισσότεροι κι από τους φαντάρους που σουλατσάρουνε στην πόλη Παρασκευή βράδι.


Εμείς εκλέγουμε άξιους και πολιτισμένους άρχοντες που μακάριοι παρακολουθούνε την δήωση του υπέροχου τόπου μας όπου ο καθένας κάνει- χτίζει- βρωμίζει όπου του ανεβοκατεβεί ,αλλά αυτοί απτόητοι δεν αφήνουν μνημόσυνο για μνημόσυνο, τρέχουν σε κάθε εορτή για την «Συμβολή του δάκου στην Ανάπτυξη» τραβώντας και κανέναν δεκάρικο για την «Καλλιέργεια της ορύζης στην Αρχαία Κίνα», ασχολούμενοι μόνον πως ο καθείς θα κρατήσει την καρέκλα του πάσει δυνάμει…
Δείτε τις εμπνευσμένες δηλώσεις των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών.
Το φτύσιμο το εξέλαβαν σαν ψιλοβρόχι και άνοιξαν συζήτηση για το ποιος είναι καλύτερος στην πρόβλεψη του καιρού και άρχισαν και τις ομπρελιές γιατί ο « τάδε μου είχε πεί ότι θα έχει λιακάδα και μου πε επίτηδες ψέματα και την άλλη φορά να φοράμε όλοι αδιάβροχο καλού κακού».
Κι εμείς θα τους επιβραβεύσουμε ως γνωστόν τιμώντας τους με την ψήφο μας ξανά και ξανά και ξανά μέχρι να μας ανακαλύψει όλους, μουμιοποιημένους πια κι εμάς κι αυτούς κανένας απόγονος του Εβανς με την ψήφο στα δόντια…
Αμ οι άλλοι ;Που ναι και στην εξουσία; Που δεν περνάει μέρα που να μην αλληλοφαγωθούν και να βάλει ο ένας στον άλλο τρικλοποδιά ;
Ποιος είναι ο αξιότερος τοπάρχης;
Μένουμε με ορθάνοιχτο το στόμα γεμάτοι θαυμασμό για τις εμπνευσμένες τους επιλογές στα όργανα διοίκησης με πρόσωπα που έχουν όλα τα εχέγγυα ότι θα εκτοξεύσουν τον υπέροχο αυτό τόπο και τον «Περιούσιο Λαό» του στην Στρατόσφαιρα της Ανάπτυξης των τσιμεντάδων, των εργολάβων, των πετρελαιάδων, των λαδεμπόρων και των κτηνοτρόφων, του 6ου Αμερικανικού Στόλου συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού εδάφους .
Νοιώθουμε ήρεμοι μπροστά στην ασφάλεια που μας παρέχει ένα Νοσοκομείο που είναι σε κινητοποιήσεις μισόκλειστο κατά μέσον όρο 6 μήνες το χρόνο που δεν έχει πια διευθυντές σε 9 κλινικές που οι μισοί γιατροί και οι μισοί εργαζόμενοι αύριο βγαίνουν στη σύνταξη είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω αναπηρίας… που είναι τέσσερα δάχτυλα από τον πάτο και επαφίεται η υπολειτουργία του στην φιλοτιμία συγκεκριμένων ανθρώπων και ευχαριστούμε τους ταγούς μας για τις ακάματες ενέργειές των προς επίλυσιν των προβλημάτων του.
Μένουμε ενεοί μπροστά στις «αναπλάσεις» που πραγματοποιούν οι τοπικοί μας άρχοντες στον πολεοδομικό ιστό των Καποδιστριακών μας Δήμων (μια μπετονιέρα τσιμέντο κι ένα φορτηγό κακοστρωμένη άσφαλτος η ψήφος μας ) με τα πεζοδρόμια να αλλάζουν χρωματισμόν για να εκτίθεται το ατσιγγαναριό των αξιοτίμων εμπόρων , με την παγκόσμια πρωτοτυπία των πεζοδρόμων με.. πεζοδρόμια, που διασχίζονται κατά τα άλλα από κάθε είδους τροχοφόρο….με τον Φάρο Καρνάβαλο και τα Νεώρια που πέφτουν στα κεφάλια μας …το Λιμάνι το καμάρι μας παραδομενο στην τουρκομπαρόκ αισθητική των «επαγγελματιών» που σε λίγο θα βάλουν και επιπλέοντα τραπεζοκαθίσματα, την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος με την μέθοδο της «ακινητοποίηση των ΙΧ λόγω μποτιλιαρίσματος-παρκάρω όπου βρώ» (τα ποδήλατα ως γνωστόν κάνουν κακό στην υγεία, προκαλούν λέει καρκίνο του προστάτη και μολύνσεις στις γυναίκες….πάμε και για Νόμπελ Ιατρικής…).
Αλλά οι αφορεσμένοι πεζοδρομήσανε όλο το κέντρο τους με συνοπτικές διαδικασίες …καλύτερα γιατί θα κάνουμε τα ψώνια μας το Σάββατο με μεγαλύτερη άνεση….θα κάνουνε λέει και Κέντρο Πολιτισμού…. αναμορφώνουνε το παραλιακό μέτωπο…..θα φτιάξουνε λέει και καινούριο αεροδρόμιο, έχουν ένα ΙΤΕ που πετάει και σπρώχνει όλο το νομό μπροστά…έχουν Πανεπιστήμιο που φυσάει αέρα στα πανιά τους, εμείς ένα Πολυτεχνείο ολόκληρο δεν καταφέραμε να το κάνουμε σημαία τρομάρα μας (όχι πως και το ίδιο είναι αθώο ) κι ένα ΤΕΙ φτυσμένο ...τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;
Αλλά αυτοί δεν είναι καλλιεργημένοι είπαμε , θα έρθουν στα Χανιά να περάσουν κάθε Σαββατοκύριακο να φάνε στις υπέροχες ταβέρνες μας, γιατί είναι πανέμορφα τα Χανιά λένε….γιατί είναι πολιτισμένα τα Χανιά λένε…γιατί όποιος Χανιώτης επαγγελματίας δραστηριοποιηθεί στο Ηράκλειο αγκαλιάζεται, ενώ αν έρθει εδώ ο Καστρινός να ανοίξει μαγαζί…..φίδι που τον έφαγε….πολιτισμένο
Ολοι έμπλεοι ιερού θυμού και αγανακτήσεως , γίναμε μια γροθιά για το Εφετείο, ενάντια στους αφορεσμένους που….στήριξαν τη Χούντα, που… κάτσανε και χάσανε το 1669 από τους Τούρκους ,που ….κάτσανε και τους έπνιξε το τσουνάμι από τη Σαντορίνη …..που φταίνε για ότι άλλο επικαλεστεί ο κάθε ανεγκέφαλος που θέλει να κρύψει την χρόνια ανυπαρξία του, που θέλουνε να καταπιούνε λέει την Ιστορική Πρωτεύουσα της Νήσου και δεν μας αφήνουν να τη φάμε μόνοι μας! Αυτή τη γροθιά μάλλον θα έπρεπε ανοιχτή να την στρέψουμε πρώτα στα μούτρα μας.

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρναόπου μας έβρει μας πατεί.Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα,προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα! (Κ.Βάρναλης)

Comments

Rodia said…
Χείμαρρος οι λέξεις, ένα παράπονο διακρίνω, κι... ανάθεμα κι αν κατάλαβα για τι πρόκειται!

..κόψτα και κάνε τα λιανά να μάθουνε κι οι άλλοι
τι δίνει πόνο στη καρδιά και βάρος στο κεφάλι..

Καλωσόρισες:-)

Popular posts from this blog

Καψτε τα όλα πιτσιρικαδες ...κι εμας μαζί

Αυγοκεφαλοι

Ουδέν σχόλιον